​როგორ მოვამზადოთ კრეპი ბანანითა და შოკოლადით?

14.08.2018

ფრანგული კრეპის ისტორია საუკუნეებს წინ დაიწყო და ნელ-ნელა მთელ მსოფლიოში გავრცელდა, გამონაკლისი არც საქართველო ყოფილა. "Crêpes“-ის ანუ ხვეულის შიგთავსი, სხვადასხვა სახისაა, თუმცა ბანანი და შოკოლადი ყველაზე მეტად ხიბლავთ ტკბილეულის მოყვარულებს.

როგორ მოვამზადოთ უგმრიელესი ფრანგული კრეპი?
ამისათვის დაგჭირდებათ:
½ ლიტრი რძე
2 ცალი კვერცხი
300 გრამი ფქვილი
1 სუფრის კოვზი ზეთი;
პატარა ქილა „ნუთელა“
2-3 ცალი ბანანი

და ,რაც მთავარია, ბლინის ტაფა. იმისათვის რომ თხელი, ფაფუკი, ნაკლებად კალორიული (ტაფა არ საჭიროებს ზეთს, ცხიმის გარეშე ცხვება კრეპი) ნამდვილი ფრანგული კრეპი გამოაცხოთ.

ბლინის ტაფები იხ. სრულად: https://bit.ly/2m1f4Ps

მომზადების წესი:
ჯაში ჩავასხათ რძე, დავამატოთ კვერცხი და ავთქვიფოთ ბლენდერით
ბლენდერები იხ. სრულად:https://bit.ly/2KTihdJ

ამის შემდეგ ვამატებთ ფქვილს, 1 სუფრის კოვზ ზეთს და ცოტაოდენი თქვეფის შემდეგ ბლინების ცომი მზადაა.
ჩავრთოთ ბლინის ტაფა, დაველოდოთ რამდენიმე წამს, რომ გახურდეს. მოვათავსოთ ტაფა თეფშში არსებულ ცომში. შევწვათ ორივე გვერდიდან 2-2 წუთს. შემდეგ ავიღოთ ტაფიდან და ვაცადოთ გაგრილება.


გაგრილებული ბლინის ნახევარზე ვუსვამთ „ნუთელას“, ზემოდან მოვაწყობთ დაჭრილი ბანანის ნაჭრებს, ბლინს ოთხად ვკეცავთ, შოკოლადის ტოპინგს მოვასხამთ და ჩვენი კრეპიც მზადაა.