როგორ გამოვიყენოთ ჩირის აპარატი? (+ მაგალითი)
ხილისა და ბოსტნეულის საშრობების შეძენის საკითხი განსაკუთრებით აქტუალური ზაფხულში ხდება, როცა ხილი ჭარბადაა. ჯანსაღი კვების მოყვარული ადამიანები, რომლებსაც სურთ ზამთარში შინ დამზადებული სხვადასხვა ჩირით შეივსონ კალორიების დღიური ნორმა, ზრუნვას ზაფხულშივე იწყებენ.
საშრობები ფუნქციური მახასიათებლებით თითქმის იგივეა. განსხვავება გასაშრობ იარუსებსა (გამჭვირვალე თაროები, სადაც პროდუქტი თავსდება. რაც უფრო მეტია თარო, მით უფრო მეტი პროდუქტის გამოშრობას შეძლებთ) და სიმძლავრეშია.
ჩირის სასარგებლო თვისებებზე ჩვენს ბლოგზე უკვე ვისაუბრეთ სტატიაში: რატომ უნდა მივირთვათ ჩირი? ახლა კი განვიხილოთ ერთი კონკრეტული მოდელი, გერმანული ბრენდის Franko-ს ელექტრო საშრობი, რომლის შეძენასაც სპეციალური აქციის ფარგლებში liloshop.ge-ზე ყველაზე დაბალ ფასად შეძლებთ.
ის შედგება 6 თაროსგან და 2 კგ-მდე ხილ-ბოსტნეულის გამოშრობაა შესაძლებელი. ჩირის საშრობის ტექნიკური მახასიათებლები სრულად შეგიძლიათ იხილოთ აქ: https://bit.ly/2vrr5Sx
ნაბიჯი 1
⦁ დავრეცხეთ/დავთალეთ სასურველი ხილი.განვათავსეთ 2 კგ-მდე ვაშლი და ქლიავი იარუსებზე.
ნაბიჯი2
⦁ ვაშლი დავჭერით დაახლოებით 0,5 სმ-ის სისქის ნაჭრებად. (თუ თხელი და ხრაშუნა გსურთ თხელ ნაჭრებად დაჭერით თუ რბილი და მოცულობითი უფრო სქლად). გაითვალისწინეთ, რომ თხლად დაჭრილ ვაშლის ხრაშუნა ჩირს სიამოვნებით მიირთმევენ ბავშვები. გარდა იმისა, რომ ვაშლის ჩირი სასარგებლოა და ბევრ ვიტამინს შეიცავს, რომელიც ხელს უწყობს ნივთიერებათა ცვლას, საკვების მონელებას, სახის კანის გაჯანსაღებას, სხვადასხვა დაავადების პროფილაქტიკას, ის კარგი ალტერნატივაა მათთვის, ვინც დიეტაზეა და წონის დაკლება სურს.
ნაბიჯი 3
⦁ თაროები შევავსეთ ქლიავისა და ვაშლის ნაჭრებით. (შეგიძლიათ სხვადასხვა ხილით შეავსოთ თაროები, რომელიც მალე გამოშრება გამოვიღოთ,ხოლო დანარჩენებს კი დაველოდოთ სანამ სასურველ პროდუქტს არ მივიღებთ. თუ გსურთ ხილს ოქროსფერი შეფერილობა ჰქონდეს და არა ყავისფერი,ცოტაოდენი ლიმნის წვენი მოასხით მას. ვაშლს ასევე ძალიან უხდება დარიჩინი).
ნაბიჯი 4
⦁ ხილის ნაჭრები დავაწყვეთ ისე, რომ ერთმანეთს არ შეხებოდნენ.ერთი სახეობის ხილი ერთ თაროზე განვათავსეთ:ვაშლი ერთად, ქლიავი ერთად.
(ის ხილი, რომელიც უფრო წვნიანი სჯობს ქვედა თაროზე განათავსოთ,რათა სითხე არ დაეწვეთოს სხვა ხილის ნაჭრებს)
ნაბიჯი 5
⦁ აპარატის ინსტრუქციაში მითითებულია,რომ ვაშლის გამოსაშრობად 17 საათია საჭირო, ქლიავისთვის კი 12 საათი,თუმცა იმის გამო, რომ ვაშლი თხელ ნაჭრებად იყო დაჭრილი 12 სთ დასჭირდა გამოშრობას, ქლიავს კი რამდენიმე საათით მეტი.
ნაბიჯი 6
ჩირის აპარატი ღამით ჩართული დავტოვეთ, დილით კი უგემრიელესი ჩირი მზად დაგვხვდა.
ნაბიჯი7
⦁ ჩირის შენახვა რეკომენდებული მინის, ნაჭრის ან ქაღალდის პარკებში. ზამთრისთვის კი უმჯობესია ჰერმეტულ ჭურჭელში მოათავსოთ.
სულ ეს იყო. რამდენიმე მარტივი პროცედურის მეშვეობით უგემრიელესი ჩირის დამზადება შევძელით,რომლის მიღება მეტად სასარგებლოა ჩვენი ჯანმრთელობისთვის. ჩირის აპარატის მეშვეობით დახლზე არსებული ქიმიური დამუშავების შედეგად მიღებული არაჯანსაღი ჩირის ყიდვისგან თავის არიდებას შეძლებთ. ამასთანავე, არც მზიანი ამინდის მოლოდინში ყოფნა მოგიწევთ ჩირის გამოსაშრობად. მისი დახმარებით სახლის პირობებში ძალიან მარტივად შეძლებთ მულტივიტამინებით სავსე ჩირის დამზადებას.